Meny Stäng

Årsmöte och provning med Johan Thorslund från Thorslunds Kagge 18 november 2021

Äntligen! Det var ordet för kvällen. Äntligen kunde vi ses fysiskt och träffas. Vi fick också inviga vår nya lokal hos Gotthards. Vi var nästan 90 medlemmar som träffades den här kvällen.
Vi började kvällen med ett glas bubbel och fortsatte med vårt årsmöte. Vi uppmärksammade Annika Karlsson under mötet för hennes arbete med vår hemsida.

Fru ordförande Tiina berättade om det stipendium som hon har fått – Symposions Whiskystipendium 2021. Stipendiet innebär att hon får vara en vecka på High Coast Whisky under våren 2022 och gå Whisky Akademin.

Efter årsmötet hade vi möjlighet att få vara med på en unik provning. Tunnbindarmästare Johan Thorslund visade och lät oss dyka djupare in i kunskapsområdet om smak och doft genom att låta oss blint prova åtta olika whisky som alla är lagrade av teamet på Thorslunds Kagge. Destillatet är lagrat på tunnor av svensk ek såklart men med olika volymer, rostningsgrader/kolad och lagringstider. Det här var inte en vanlig provning. Johan, med hans stora kunskap och engagemang, guidade oss på ett mycket intressant och underhållande sätt.

Vi avslutade kvällen med middag tillsammans.