2007

23 januari – Nybörjarprovning

Andreas Ek från Ekfatet höll i denna provning som passar såväl nybörjare som erfarna whiskyprovare. Vi fick prova fyra helt olika typer av whisky; en amerikansk bourbon, en irländsk maltwhiskey, en skotsk blended whisky och en skotsk maltwhisky.

 

28 februari – Sake-provning

Sake är en risbrygd mer att likna vid vin med en stillsam alkoholhalt på 14-15 % vol. Åke Nordgren är en inspirerande människa, Japanexpert och Sveriges Sakeexpert. Vi provade 6 sorter: Kurashizuku, Tamaki, Kurakagami, Asamurasaki, Hana Hato och Kishu Monogatari.

 

10 maj – Whisky & Ost-provning

Christina Nordlöf, Brand Ambassador för Glenmorangie och Ardbeg, höll en väldigt uppskattad whisky- och ostprovning med oss. De Whiskysorter vi provade var: Glen Moray, 16 år, Glen Morangie (Finnish på nya ekfat), 15 år, Glen Morangie, Port Wood Finish, 12-14 årig samt Ardbeg Uigeadail, Cask Strength.

Ostarna till var pastöriserad Brie Mon Sire, Gorgonzola dolce och Chévre log.

 

6 september – Portvinsprovning

Johan Franco Cereceda är en av Sveriges ledande dryckesskribenter och han tog med oss in i portvinets värld. Vi provade 5 olika sorter, därav några riktigt exklusiva sorter. Provningen avslutades med spansk/tapasinspirerad mat.

 

14 november – Whisky & Mat

Janne Groth, från Diageo, hade komponerat en hel måltid med whisky till oss, från förrätt till dessert.

 

24 september – Specialprovning The Balvenie

Som första förening i Sverige fick Whisky Lassies prova The Balvenie en måndagskväll i september. David Mair, Brand Manager på Balvenie, var i Sverige för att lansera whiskyn som började säljas i Sverige på försommaren. I samband därmed hade importören Berntson arrangerat en provning med oss. David Mair genomförde en väldgt uppskattad och trevlig provning, och var som äkta skotte klädd i kilt.