2018

Olof Noreus och temat 15 år, 1 februari

Vi startar upp Whisky Lassies jubileumsår med att ge Olof uppdraget att plocka ihop en spännande whiskyprovning åt oss med den  gemensamma nämnaren femton. Med den grunden kom Olof att guida oss igenom temat ”Whisky, tillbaka till rötterna, ursprunget och framtiden”.

Det var en mycket trevlig provning och det är alltid trevligt att välkomna Olof tillbaka till oss på grund av hans kunskap och sätt att framföra det.

De sorter som vi provade var:

Redbreast 15 y
Glenburgie 15 y
Miltondull 15 y
The Glenlivet 15 y
Aberlour A´Bunadh

Köket bjöd på:

Grillad kycklingfilé, Marsalasås, potastisgratäng och ångkokta grönsaker.

Punschprovning den 5 april 2018

Som en del av vårt 15-årsjubiléum fick vi besök av provningsledaren och dryckesbloggaren Samuel Lindlöf. 80 medlemmar hade anslutit till provningen denna kväll.

Parallellt med sin whiskyblogg ”SamuelWhisky” driver han också bloggen ”Vi som älskar Punsch”, och det är just Punsch som stod i fokus för provningen. De flesta kanske tänker på Punsch som en historisk dryck som i det närmaste är passé, men inget kunde vara mer fel; de senaste åren har Punschmarknaden fullkomligen exploderat och i vårt avlånga land produceras det nu Punsch från norr till söder. På bolaget finns idag inte mindre än 19 (!) Punschmärken. Av dessa provade vi några av de bästa, de hantverksmässigt producerade. Under den halvblinda provningen fick vi successivt reda på innehållet i varje glas, och en överblick över de två huvuddragen: betoning på Arrak kontra betoning på Rom.
Dessutom, Punsch som lagrats på fat!
Samuel, med sin stora kunskap och humor, guidade oss igenom Punschens smaker och historia. Det var spännande att få kännedom de olika sorterna och framför allt smakerna.

De sorter som vi provade var:

Cederlunds Genuine Caloric
RådmansPunsch
von Dübens Punsch
Wolkes äkta Caloric Punsch
BellmansPunsch

Japansk whisky den 23 maj 2018

 

Mat och vin den 25 september 2018

15-årsjubileum den 10 november 2018